Do góry

Dania główne Przepis na:

Pożywne danie obiadowe

Pożywne danie obiadowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 349 Ocena: 4239

Dodano:

Odsłon: 551

Moja propozycja na bezmięsny dzień. Danie jest łatwe do wykonania, stosunkowo tanie, szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne. Podawać na ciepło tuż po przygotowaniu.

Składniki

  • 3/4 szklanki czerwonej soczewicy
  • 3/4 szkl. komosy ryżowej
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ser typu feta
  • przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka słodka i ostra
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Soczewicę dobrze jest namoczyć na jakieś 15 minut. Potem ugotować w lekko osolonej wodzie. W oddzielnym garnku, również w osolonej wodzie, ugotować komosę. Warzywa umyć i pokroić. Ugotować w trzecim garnku z przyprawami. Ja gotowałam na parze. Następnie odcedzoną soczewicę i komosą połączyć. Dodać warzywa. Wymieszać i nakładać na talerze. Na wierzch pokruszyć fetę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń