Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka, kasza i warzywa - to zawsze się sprawdza. A samo przygotowanie obiadu nie zabiera wiele czasu. Serdecznie polecam.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Kaszę jęczmienna ugotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka umyć, pokroić na kawałki, posolić. Pieczarki i marchewkę obrać i również pokroić. Brokuł podzielić na cząstki. Na patelnię wlać olej. Dodać mięso oraz warzywa. Smażyć na wolnym gazie. Dodać przyprawy. Cały czas mieszać. Gdy całość będzie miękka dodać ugotowaną kaszę. W szklance wody rozprowadzić łyżkę mąki. Wlać zawartość na patelnię. Wymieszać. Chwilę jeszcze poddusić i można podawać.