Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18482
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7058
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30626
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29361
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18482
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7058
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30626
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29361
Składniki
Obieramy i gotujemy ziemniaki, solimy do smaku, jak będą na wpół miękkie, odlewamy ok. połowę wody, ale do jakiegoś naczynia może się przydać później. Wsypujemy mąkę i gotujemy dalej, jak będą miękkie, zdejmujemy z ognia i mieszamy oraz ugniatamy. Po dokładnym ugnieceniu formujemy małe placuszki i smażymy na maśle.
Usmażone prażoki polewamy wcześniej usmażona cebulką i boczkiem i gotowe.