Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyproszony obiad moich bliskich. Prażuchy to tradycyjne danie polskiej kuchni. Polecam na syty i bardzo smaczny obiad , a przepis na to danie bardzo łatwy , prosty w przygotowaniu i szybki , a co najważniejsze bardzooo smaczne danie. Polecam
garnek, nóż, tłuczek, patelnia, łyżka, deska do krojenia,
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Ziemniaki po obraniu, opłukać ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić zostawiając w garnku dobrą szklankę wody ( u mnie tak prawie do połowy ziemniaków). Do gotowania wsypać mąkę , przykryć przykrywką i pozostawić na bardzo małym ogniu około 3 minut, po czym zdjąć z ognia i ugnieść tłuczkiem by nie było grudek. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. do wytopienia i powstania skwarków, do boczku dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć do zeszklenia, na koniec dodać łyżkę smalcu. Masę nabierać łyżką formując kluski , układać na talerzu. Podawać gorące ze skwarkami z boczku i podsmażonej cebuli. Smacznego
Danie gotowe do podania.