Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyproszony obiad moich bliskich. Prażuchy to tradycyjne danie polskiej kuchni. Polecam na syty i bardzo smaczny obiad , a przepis na to danie bardzo łatwy , prosty w przygotowaniu i szybki , a co najważniejsze bardzooo smaczne danie. Polecam
garnek, nóż, tłuczek, patelnia, łyżka, deska do krojenia,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5127
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 196
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5127
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 196
Składniki
Ziemniaki po obraniu, opłukać ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić zostawiając w garnku dobrą szklankę wody ( u mnie tak prawie do połowy ziemniaków). Do gotowania wsypać mąkę , przykryć przykrywką i pozostawić na bardzo małym ogniu około 3 minut, po czym zdjąć z ognia i ugnieść tłuczkiem by nie było grudek. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. do wytopienia i powstania skwarków, do boczku dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć do zeszklenia, na koniec dodać łyżkę smalcu. Masę nabierać łyżką formując kluski , układać na talerzu. Podawać gorące ze skwarkami z boczku i podsmażonej cebuli. Smacznego
Danie gotowe do podania.