Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, bo ekspresowe i zawsze się udaje ;-)
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1316
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 253
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 44
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 40
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1316
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 253
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 44
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 40
Składniki
kurczaka kroimy w kostkę, wrzucamy do dużej miski, a potem dodajemy drobno posiekane czosnek i imbir, dwie łyżki oleju, wyciśnięty z pomarańczy sok, kurkumę, sól, curry i chili, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 min
w płaskim rondlu rozgrzewamy pozostały olej, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy, aż się zeszkli, wrzucamy kurczaka wraz z całą marynatą, dusimy 10 min
dorzucamy groszek i dusimy kolejne 10 min
na końcu dolewamy mleko kokosowe, gotujemy jeszcze 1-2 minuty, solimy do smaku i gotowe, smacznego ;-)
podajemy z ryżem lub chlebkiem naan