Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste, ale wykwintne danie, którym możecie zaskoczyć ukochane osoby. Przepyszne krewetki w sosie z masełka, czosnku i pietruszki. Niebo w gębie :) Przepis na 2 duże porcje :)
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4133
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 64
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 52
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4133
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 64
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 52
Składniki
Mrożone krewetki przekładamy do miski i zalewamy zimną wodą. Zostawiamy na około 10 min - aż się rozmrożą. Po czym dokładnie osuszamy. W tym samym czasie gotujemy makaron - al dente.
Czosnek i papryczkę chili (bez gniazd nasiennych) siekamy w drobną kosteczkę i podsmażamy na łyżce oliwy z oliwek. Dodajemy krewetki i smażymy kilka minut.
Dolewamy wino, mieszamy i czekamy, aż wino odparuje. Smażymy kolejne kilka minut.
Dodajemy masło i posiekaną natkę pietruszki, następnie mieszamy.
Przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Na patelnię wrzucamy ugotowany i odcedzony makaron. Dokładnie mieszamy.
Smacznego :)