Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto prosty przepis na placki z batatów czyli słodkich ziemniaków. Szybkie w wykonaniu, smaczne i zdrowe. Nie zawierają glutenu, za to mnóstwo zdrowych składników. Idealnie smakują z rukolą i awokado
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19305
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1711
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232168
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19305
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1711
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232168
Składniki
Ugotuj batata, zgnieć go widelcem na pure. Do miski włóż pure z batatów, dodaj roztrzepane jajka, mąkę kokosową i przyprawy. Wymieszaj dokładnie na ciasto. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i łyżką nałóż porcję ciasta na placki. Smaż aż pęcherzyki powietrza pokażą się na placku, następnie, przewróć placka na drugą stronę i smaż aż lekko się zrumieni. Powtórz tę samą czynność z pozostałym ciastem. Jeśli używasz jogurtu lub śmietankę kokosowa przełóż ją do kubeczka, dodaj posiekane zioła. Awokado przekrój na pół, wyjmuj pestkę i nożem, jeszcze w skórce, pokrój w kostkę. Na porcje placków wyłóż rukolę, polej śmietanką kokosową i dodaj awokado. SMACZNEGO