Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto prosty przepis na placki z batatów czyli słodkich ziemniaków. Szybkie w wykonaniu, smaczne i zdrowe. Nie zawierają glutenu, za to mnóstwo zdrowych składników. Idealnie smakują z rukolą i awokado
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 114
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7837
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2847
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 114
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7837
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2847
Składniki
Ugotuj batata, zgnieć go widelcem na pure. Do miski włóż pure z batatów, dodaj roztrzepane jajka, mąkę kokosową i przyprawy. Wymieszaj dokładnie na ciasto. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i łyżką nałóż porcję ciasta na placki. Smaż aż pęcherzyki powietrza pokażą się na placku, następnie, przewróć placka na drugą stronę i smaż aż lekko się zrumieni. Powtórz tę samą czynność z pozostałym ciastem. Jeśli używasz jogurtu lub śmietankę kokosowa przełóż ją do kubeczka, dodaj posiekane zioła. Awokado przekrój na pół, wyjmuj pestkę i nożem, jeszcze w skórce, pokrój w kostkę. Na porcje placków wyłóż rukolę, polej śmietanką kokosową i dodaj awokado. SMACZNEGO