Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na w miarę szybki obiad, który można przygotować dzień wcześniej!
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1749
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 22
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 44
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1749
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 22
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 44
Składniki
Ryż ugotować wedle przepisu na opakowaniu al dente. Kukurydzę odsączyć. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por (białe części) pokroić w półplasterki.
Na patelni rozgrzać masło i usmażyć pokrojony por, obsypując lekko ziarenkami smaku lub inną tego typu przyprawą. Osobno przysmażyć mięso mielone, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz cayenne i przyprawę do mięsa - do smaku.
Wymieszać ryż z przysmażonym mięsem mielonym, kukurydzą i porem. Połowę składników przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posypać połową żółtego sera. Na to wyłożyć drugą połowę wymieszanych wcześniej składników i wszystko zalać rozkłóconymi jajkami z odrobiną soli i pieprzu. Zapiekać w temperaturze ok 160 stopni ok 40 minut. Pod koniec zapiekania całość posypać pozostałą częścią żółtego sera. SMACZNEGO!