Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na w miarę szybki obiad, który można przygotować dzień wcześniej!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 598
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1009
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2732
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 598
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1009
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2732
Składniki
Ryż ugotować wedle przepisu na opakowaniu al dente. Kukurydzę odsączyć. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por (białe części) pokroić w półplasterki.
Na patelni rozgrzać masło i usmażyć pokrojony por, obsypując lekko ziarenkami smaku lub inną tego typu przyprawą. Osobno przysmażyć mięso mielone, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz cayenne i przyprawę do mięsa - do smaku.
Wymieszać ryż z przysmażonym mięsem mielonym, kukurydzą i porem. Połowę składników przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posypać połową żółtego sera. Na to wyłożyć drugą połowę wymieszanych wcześniej składników i wszystko zalać rozkłóconymi jajkami z odrobiną soli i pieprzu. Zapiekać w temperaturze ok 160 stopni ok 40 minut. Pod koniec zapiekania całość posypać pozostałą częścią żółtego sera. SMACZNEGO!