Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na w miarę szybki obiad, który można przygotować dzień wcześniej!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7930
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 317
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3232
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7930
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 317
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3232
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Składniki
Ryż ugotować wedle przepisu na opakowaniu al dente. Kukurydzę odsączyć. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por (białe części) pokroić w półplasterki.
Na patelni rozgrzać masło i usmażyć pokrojony por, obsypując lekko ziarenkami smaku lub inną tego typu przyprawą. Osobno przysmażyć mięso mielone, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz cayenne i przyprawę do mięsa - do smaku.
Wymieszać ryż z przysmażonym mięsem mielonym, kukurydzą i porem. Połowę składników przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posypać połową żółtego sera. Na to wyłożyć drugą połowę wymieszanych wcześniej składników i wszystko zalać rozkłóconymi jajkami z odrobiną soli i pieprzu. Zapiekać w temperaturze ok 160 stopni ok 40 minut. Pod koniec zapiekania całość posypać pozostałą częścią żółtego sera. SMACZNEGO!