Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste zapiekanki, które można modyfikować pod swoje upodobania, które robi się szybko i prosto, a w smaku są pyszne!
piekarnik/ air fryer, patelnia
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1131
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1730
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5776
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1131
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1730
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5776
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, wrzucić na rozgrzany olej na patelni. Smażyć przez chwilę, aż zmięknie. W tym czasie obrać i pokroić pieczarki w plasterki. Gdy cebulka zmięknie dorzucić do niej pieczarki, przyprawić solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Podsmażać, aż pieczarki zmiękną. W czasie smażenia pieczarek można pokroić kiełbaskę, cebulę czerwoną, ogórka konserwowego oraz ser. Włączyć piekarnik na funkcję góra-dół na 170 stopni.
Bułki do hamburgerów (można też użyć innych) przekroić na pół i każdą część posmarować niewielką ilością masła. Na bułki wyłożyć farsz pieczarkowy, na to kiełbasa oraz cebulka. Wstawić do piekarnika na jakieś 10 minut.
Po ok. 10 minutach na zapiekanki położyć ogórka konserwowego oraz ser. Piec jeszcze przez chwilę, aż ser się rozpuści. Polecam podawać z porcją warzyw i jakimś sosem. Smacznego!:)