Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste zapiekanki, które można modyfikować pod swoje upodobania, które robi się szybko i prosto, a w smaku są pyszne!
piekarnik/ air fryer, patelnia
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8516
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2991
Polecam.
Odsłon: 1763
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8516
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2991
Polecam.
Odsłon: 1763
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, wrzucić na rozgrzany olej na patelni. Smażyć przez chwilę, aż zmięknie. W tym czasie obrać i pokroić pieczarki w plasterki. Gdy cebulka zmięknie dorzucić do niej pieczarki, przyprawić solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Podsmażać, aż pieczarki zmiękną. W czasie smażenia pieczarek można pokroić kiełbaskę, cebulę czerwoną, ogórka konserwowego oraz ser. Włączyć piekarnik na funkcję góra-dół na 170 stopni.
Bułki do hamburgerów (można też użyć innych) przekroić na pół i każdą część posmarować niewielką ilością masła. Na bułki wyłożyć farsz pieczarkowy, na to kiełbasa oraz cebulka. Wstawić do piekarnika na jakieś 10 minut.
Po ok. 10 minutach na zapiekanki położyć ogórka konserwowego oraz ser. Piec jeszcze przez chwilę, aż ser się rozpuści. Polecam podawać z porcją warzyw i jakimś sosem. Smacznego!:)