Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prowansalskie racuchy drożdżowe"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 259
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22503
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 260
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 259
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22503
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 260
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Mleko lekko podgrzej, dodaj drożdże, wsyp cukier, wymieszaj. Jajka roztrzep. Gdy drożdże się rozpuszczą, wlej jajka, wsyp mąkę, posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, zmiksuj na gładkie ciasto.
Kukurydzę wsyp do ciasta, wymieszaj. Olej rozgrzej na patelni, łyżką wlej porcje ciasta, usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie