Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prowansalskie racuchy drożdżowe"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 218
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1812
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 285
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 218
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1812
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 285
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Mleko lekko podgrzej, dodaj drożdże, wsyp cukier, wymieszaj. Jajka roztrzep. Gdy drożdże się rozpuszczą, wlej jajka, wsyp mąkę, posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, zmiksuj na gładkie ciasto.
Kukurydzę wsyp do ciasta, wymieszaj. Olej rozgrzej na patelni, łyżką wlej porcje ciasta, usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie