Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Prowansalskie roladki z wątróbką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Cielęcinę umyj, pokrój w większą kostkę. Włóż do garnka razem z obraną włoszczyną. zalej wodą. Dodaj łyżeczkę soli, liście laurowe, ziarenka ziela i pieprzu. Gotuj 40 min. Po tym czasie dodaj opłukane wątróbki i obrane cebule. Gotuj jeszcze około 20 min.
Łyżką cedzakową wyjmij z wywaru mięso, wątróbki i cebule. Gdy ostygną, zmiksuj je w blenderze. Dodaj kaszę mannę oraz drobno posiekaną natkę piet ruszki. Wbij jajko, starannie wymieszaj masę, doprawiając ją do smaku.
Z mąki, oleju, szczypty soli i wody zagnieć elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na cienki placek, potnij na kwadraty o boku 12 cm. Wzdłuż jednego boku nałóż farsz (uformuj z niego wałek o długości 9 cm i średnicy 3 cm). Zwiń ciasto jak roladkę, zlep boki. Tak samo ulep pozostałe pierogi. Gotuj je porcjami w posolonej wodzie po ok. 10 min.
Ciekawy sposób podania
Roladki pokrój w plastry i nabij je na drewniane patyczki. Serwuj np. na potrawce warzywnej.Źródło: Tina