Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię go zawsze gdy na krzakach zostana tyllko duze przerośniete ogóreczki. Nie ma porównania z przecierem ze sklepu:)
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 406
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 406
Składniki
ogórki dobrze opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej (ja ogórków nie obieram ze skórki)
starte ogórki zasypać sola (nie podaje proporcji gdyż robie zawsze na oko do smaku) i pozostawić na 1 godzine żeby puściły sok
do kazdego słoiczka wkładam ząbek czosnku, kawałek korzenia chrzanu, poł łyżeczki gorczycy i kwiat kopru.
przetarte ogórki wraz z sokie wkladam do słoików i dobrze zakrecam.
przecier ukisi sie sam po kilku dniach. U mnie takie słoiki przetrzymuja całą zimę.
SMACZNEGO:)