Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię go zawsze gdy na krzakach zostana tyllko duze przerośniete ogóreczki. Nie ma porównania z przecierem ze sklepu:)
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 25
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7283
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154895
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 503
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 25
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7283
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154895
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 503
Składniki
ogórki dobrze opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej (ja ogórków nie obieram ze skórki)
starte ogórki zasypać sola (nie podaje proporcji gdyż robie zawsze na oko do smaku) i pozostawić na 1 godzine żeby puściły sok
do kazdego słoiczka wkładam ząbek czosnku, kawałek korzenia chrzanu, poł łyżeczki gorczycy i kwiat kopru.
przetarte ogórki wraz z sokie wkladam do słoików i dobrze zakrecam.
przecier ukisi sie sam po kilku dniach. U mnie takie słoiki przetrzymuja całą zimę.
SMACZNEGO:)