Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię go zawsze gdy na krzakach zostana tyllko duze przerośniete ogóreczki. Nie ma porównania z przecierem ze sklepu:)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5000
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4851
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44925
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 548
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5000
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4851
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44925
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 548
Składniki
ogórki dobrze opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej (ja ogórków nie obieram ze skórki)
starte ogórki zasypać sola (nie podaje proporcji gdyż robie zawsze na oko do smaku) i pozostawić na 1 godzine żeby puściły sok
do kazdego słoiczka wkładam ząbek czosnku, kawałek korzenia chrzanu, poł łyżeczki gorczycy i kwiat kopru.
przetarte ogórki wraz z sokie wkladam do słoików i dobrze zakrecam.
przecier ukisi sie sam po kilku dniach. U mnie takie słoiki przetrzymuja całą zimę.
SMACZNEGO:)