Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przegrzebek, zwany tez muszla sw. Jakuba jest prawdziwym rarytasem nie tylko w Normandii, gdzie mozna go lowic od pazdziernika do maja. Typowo normandzki sposób polega na przyrzadzeniu w sosie smietanowym z dodatkiem szalotki, czosnku i pochodzacego z tego regionu calvadosu.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1369
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 49
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1324
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 245
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1369
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 49
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1324
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 245
Składniki
Posiekac czosnek i szalotke, smazyc na masle z dodatkiem odrobiny oleju, równolegle przygotowac wywar rybny, jesli nie mamy gotowego. Cebule zalac calvadosem, nastepnie dodac wywar rybny i creme fraiche. Przegrzebki smazyc na osobnej patelni po 2 minuty z obu stron, nastepnie zalac sosem i podgrzac przez chwile.
Jesli posiadamy muszle, mozemy je umyc, wysuszyc i podawac w nich przegrzybki z sosem.
Przyrzadzone w ten sposób przegrzebki smakuja z salata lub chrupiaca bagietka.