Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przegrzebek, zwany tez muszla sw. Jakuba jest prawdziwym rarytasem nie tylko w Normandii, gdzie mozna go lowic od pazdziernika do maja. Typowo normandzki sposób polega na przyrzadzeniu w sosie smietanowym z dodatkiem szalotki, czosnku i pochodzacego z tego regionu calvadosu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3527
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 610
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3765
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 324
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 586
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3527
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 610
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3765
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 324
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 586
Składniki
Posiekac czosnek i szalotke, smazyc na masle z dodatkiem odrobiny oleju, równolegle przygotowac wywar rybny, jesli nie mamy gotowego. Cebule zalac calvadosem, nastepnie dodac wywar rybny i creme fraiche. Przegrzebki smazyc na osobnej patelni po 2 minuty z obu stron, nastepnie zalac sosem i podgrzac przez chwile.
Jesli posiadamy muszle, mozemy je umyc, wysuszyc i podawac w nich przegrzybki z sosem.
Przyrzadzone w ten sposób przegrzebki smakuja z salata lub chrupiaca bagietka.