Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przegrzebek, zwany tez muszla sw. Jakuba jest prawdziwym rarytasem nie tylko w Normandii, gdzie mozna go lowic od pazdziernika do maja. Typowo normandzki sposób polega na przyrzadzeniu w sosie smietanowym z dodatkiem szalotki, czosnku i pochodzacego z tego regionu calvadosu.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21185
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 126
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 274
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21185
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 126
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 274
Składniki
Posiekac czosnek i szalotke, smazyc na masle z dodatkiem odrobiny oleju, równolegle przygotowac wywar rybny, jesli nie mamy gotowego. Cebule zalac calvadosem, nastepnie dodac wywar rybny i creme fraiche. Przegrzebki smazyc na osobnej patelni po 2 minuty z obu stron, nastepnie zalac sosem i podgrzac przez chwile.
Jesli posiadamy muszle, mozemy je umyc, wysuszyc i podawac w nich przegrzybki z sosem.
Przyrzadzone w ten sposób przegrzebki smakuja z salata lub chrupiaca bagietka.