Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15669
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4714
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15669
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4714
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Składniki
1, pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę, rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć dodać pieczarki a na końcu paprykę, dusić do odparowania wody, doprawić solą i pieprzem, wystudzić, 2. mięso umyć pokroić w drobną kostkę, usmażyć, doprawić sosem sojowym i przyprawą do kurczaka, wystudzić, 3. ciasto francuskie rozwinąć, rozłożyć pieczarki ( zostawić ok 1/3 wolnego brzegu), na to położyć ser a następnie kurczaka, zwinąć w rulon, posmarować rozmąconym jajkiem, ponacinać na górze na ok 2 cm kawałki, 4. roladę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st, piec 25-30 min, podawać z dowolnym zimnym sosem (czosnkowy, pomidorowy), smacznego