Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekąski na cieście francuskim"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 244
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 367
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 392
Polecam.
Odsłon: 798
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 244
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 367
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 392
Polecam.
Odsłon: 798
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Rozłóż ciasto francuskie na blacie. Wytnij kółka o śr. 5 cm. Z połowy kółek wytnij ze środka kółka o śr. 3 cm. Pełne kółka posmaruj rozkłóconym jajkiem, połóż na nich wycięte obręcze i również posmaruj je rozkłóconym jajkiem. Piecz ok. 15 min, aż ciasto się zezłoci. Wyjmij, ostudź.
Mus łososiowy: widelcem podziel łososia na kawałki. Wymieszaj z serkiem, drobno pokrojonym koperkiem i posiekanym ząbkiem czosnku. Dopraw pieprzem. Nałóż mus łososiowy do upieczonych ciastek. Udekoruj kawiorem. Babeczki i ptysie wypełnij sałatką lub szynką oraz żurawiną – wg uznania. Udekoruj.Źródło: Świat kobiety