Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5356
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47801
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165660
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5356
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47801
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165660
Składniki
Mięso w plastrach doprawić do smaku. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pieczarki i cebulę pokroić w drobne plasterki - piórka. Wymieszać razem, posolić i popieprzyć - odstawić na chwilkę.
Kapustę poszatkować (kapustę można pominąć, jeżeli jej się nie lubi) Naczynie żaroodporne wyłożyć ponad połową przygotowanej mieszanki pieczarkowo - marchewkowej. Następnie rozłożyć po całości poszatkowaną kapustę - obsypać przyprawą do bigosu
Rozłożyć pokrojoną w plastry i przyprawioną karkówkę. I na wierzch rozłożyć resztę mieszanki marchewka z pieczarkami. Polać po całości odrobiną wody ok 1/2 szklanki.
Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika nastawionego na 180 stopni. Po około 1 godz. - 1, 5 (trzeba spawdzać czy mięso jest miękkie) odkrywamy naczynie, tak aby odparowała woda. Po następnych 5 - 10 minutach (trzeba uważać, żeby wierzch się nie spalił) nałożyć na potrawę keczup i rozsmarować go po całości.
Przykryć i piec jeszcze przez 15 minut.