Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Mięso w plastrach doprawić do smaku. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pieczarki i cebulę pokroić w drobne plasterki - piórka. Wymieszać razem, posolić i popieprzyć - odstawić na chwilkę.
Kapustę poszatkować (kapustę można pominąć, jeżeli jej się nie lubi) Naczynie żaroodporne wyłożyć ponad połową przygotowanej mieszanki pieczarkowo - marchewkowej. Następnie rozłożyć po całości poszatkowaną kapustę - obsypać przyprawą do bigosu
Rozłożyć pokrojoną w plastry i przyprawioną karkówkę. I na wierzch rozłożyć resztę mieszanki marchewka z pieczarkami. Polać po całości odrobiną wody ok 1/2 szklanki.
Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika nastawionego na 180 stopni. Po około 1 godz. - 1, 5 (trzeba spawdzać czy mięso jest miękkie) odkrywamy naczynie, tak aby odparowała woda. Po następnych 5 - 10 minutach (trzeba uważać, żeby wierzch się nie spalił) nałożyć na potrawę keczup i rozsmarować go po całości.
Przykryć i piec jeszcze przez 15 minut.