Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2330 Ocena: 51802
Dodano: 13.02.2014
Odsłon: 5235
1-2 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przepiórki opłukałem ,osuszyłem i owinąłem bekonem ,spinając wykałaczkami. Zrumieniłem je na dużym ogniu z dodatkiem oliwy i masła. Przełożyłem na talerz. Cebulę pokroiłem na talarki ,wrzuciłem do tłuszczu ,zeszkliłem. Dodałem winogrona ,tymianek ,białe wino. Doprawiłem solą i pieprzem. Przepiórki ponownie wrzuciłem na patelnię. Zalałem bulionem. Dusiłem pod przykryciem 40 min. W połowie duszenia dodałem rodzynki. Podałem ze świeżą bagietką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 17 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
taka przepióreczka, hm, danie godne mistrza, gratuluję! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 14 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Oj , pyszna była !0 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 14 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Szalejesz. Fajny przepis na przepiórę :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz