Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Kolacja walentynkowa Inspiracja Benoit Barre
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2369
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3532
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4331
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74418
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2369
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3532
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4331
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74418
Składniki
Przepiórki opłukałem ,osuszyłem i owinąłem bekonem ,spinając wykałaczkami. Zrumieniłem je na dużym ogniu z dodatkiem oliwy i masła. Przełożyłem na talerz. Cebulę pokroiłem na talarki ,wrzuciłem do tłuszczu ,zeszkliłem. Dodałem winogrona ,tymianek ,białe wino. Doprawiłem solą i pieprzem. Przepiórki ponownie wrzuciłem na patelnię. Zalałem bulionem. Dusiłem pod przykryciem 40 min. W połowie duszenia dodałem rodzynki. Podałem ze świeżą bagietką.