Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Kolacja walentynkowa Inspiracja Benoit Barre
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1409
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1409
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Składniki
Przepiórki opłukałem ,osuszyłem i owinąłem bekonem ,spinając wykałaczkami. Zrumieniłem je na dużym ogniu z dodatkiem oliwy i masła. Przełożyłem na talerz. Cebulę pokroiłem na talarki ,wrzuciłem do tłuszczu ,zeszkliłem. Dodałem winogrona ,tymianek ,białe wino. Doprawiłem solą i pieprzem. Przepiórki ponownie wrzuciłem na patelnię. Zalałem bulionem. Dusiłem pod przykryciem 40 min. W połowie duszenia dodałem rodzynki. Podałem ze świeżą bagietką.