Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Kolacja walentynkowa Inspiracja Benoit Barre
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 248
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 148
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27892
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 248
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 148
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27892
Składniki
Przepiórki opłukałem ,osuszyłem i owinąłem bekonem ,spinając wykałaczkami. Zrumieniłem je na dużym ogniu z dodatkiem oliwy i masła. Przełożyłem na talerz. Cebulę pokroiłem na talarki ,wrzuciłem do tłuszczu ,zeszkliłem. Dodałem winogrona ,tymianek ,białe wino. Doprawiłem solą i pieprzem. Przepiórki ponownie wrzuciłem na patelnię. Zalałem bulionem. Dusiłem pod przykryciem 40 min. W połowie duszenia dodałem rodzynki. Podałem ze świeżą bagietką.