Do góry

Dania główne Przepis na:

Przepiórka w koszulce z bekonu

Przepiórka w koszulce z bekonu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2330 Ocena: 51802

Dodano:

Odsłon: 5235

:) Kolacja walentynkowa Inspiracja Benoit Barre

Składniki

  • 2 przepiórki
  • winogrono czerwone
  • 30 g rodzynek
  • oliwa z oliwek
  • bekon (plastry)
  • masło
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 50 ml bulionu drobiowego
  • cebula
  • zioła prowansalskie
  • tymianek
  • sól ,pieprz
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Przepiórka w koszulce z bekonu

Przygotowanie

  1. Przepiórki opłukałem ,osuszyłem i owinąłem bekonem ,spinając wykałaczkami. Zrumieniłem je na dużym ogniu z dodatkiem oliwy i masła. Przełożyłem na talerz. Cebulę pokroiłem na talarki ,wrzuciłem do tłuszczu ,zeszkliłem. Dodałem winogrona ,tymianek ,białe wino. Doprawiłem solą i pieprzem. Przepiórki ponownie wrzuciłem na patelnię. Zalałem bulionem. Dusiłem pod przykryciem 40 min. W połowie duszenia dodałem rodzynki. Podałem ze świeżą bagietką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń