Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na sajgonki z kaszą kuskus"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 282
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 115
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4582
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 282
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 115
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4582
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
Kaszę zalej wrzątkiem (1 cm nad powierzchnią kaszy), nakryj, odstaw.
Cebulę obierz, posiekaj, Marchewkę zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Na patelni rozgrzej olej, włóż mięso i chwilę smaż. Dodaj cebulę oraz marchewkę i znów chwilę smaż.
Przypraw farsz cukrem, pieprzem, cynamonem oraz przyprawą chińską i jeszcze smaż około 15 min. Włóż pokrojoną kapustę pekińską, zamieszaj i bardzo krótko podsmaż.
Przełóż farsz do miski, wymieszaj z kaszą. Wbij jajka, przypraw jeszcze raz sosem sojowym, solą.
Papier ryżowy namocz w wodzie. Na każdy płat nałóż farsz, zwiń jak sajgonki. Podsmaż na oleju. Podaj z sosem słodko-kwaśnym.
<strong>Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>Źródło: Bella Relaks