Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na zupę pokrzywową"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 606
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 903
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 606
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 903
Składniki
Wołowinę i skrzydełka kurczaka opłucz, zalej trzema szklankami wody, zagotuj. Odstaw z ognia, zalej łyżką zimnej wody, by odtrącić szumowiny. Zbierz je i wyrzuć. Wywar gotuj na dużym ogniu 10 minut.
Warzywa obierz i pokrój na kawałki. Dodaj do wywaru, gotuj 1,5 godziny. Odstaw z ognia, wyjmij warzywa. Pokrzywę (młode listki z łodygami) dokładnie opłucz, odsącz i posiekaj w kostkę. Wrzuć do garnka z wywarem, gotuj kilka minut. Do zupy możesz dodać kilka łyżek jogurtu.
Czas przygotowania: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień