Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszne pieczarki w sosie słodko kwaśnym, które możemy podać z ryżem, makaronem lub kaszą. Polecam wypróbować przepis, bo naprawdę warto. Zapomniałam powiedzieć, że tak przygotowane pieczarki powinny wystarczyć na około 400 gramów ryżu lub makaronu.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 292
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 162
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 189
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 292
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 162
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 189
Składniki
Pieczarki kroję na mniejsze kawałki, oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w kilkucentymetrowe paseczki, por kroję w pół plasterki i dodaję do papryki. Cebule kroję w drobną kostkę, czosnek drobniutko kroję, natkę pietruszki siekam.
Na dużej patelni lub w rondlu rozgrzewam olej i smażę pieczarki przez około 3-4 minuty, następnie dodaję cebulę i jeszcze smażę około 2 minut. Dodaję paprykę z porem i smażę około 10 minut, do miękkości papryki. Następnie doprawiam, dodaję sok z cytryny, cukier, sos sojowy, ketchup, dokładnie mieszam i jeszcze smażę około 3 minut. Na koniec dodaję natkę pietruszki, mieszam, zakręcam grzanie pieczarki są gotowe. Pieczarki w sosie słodko-kwaśnym są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa