Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszne pieczarki w sosie słodko kwaśnym, które możemy podać z ryżem, makaronem lub kaszą. Polecam wypróbować przepis, bo naprawdę warto. Zapomniałam powiedzieć, że tak przygotowane pieczarki powinny wystarczyć na około 400 gramów ryżu lub makaronu.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 120
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4134
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 167
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 120
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4134
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 167
Składniki
Pieczarki kroję na mniejsze kawałki, oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w kilkucentymetrowe paseczki, por kroję w pół plasterki i dodaję do papryki. Cebule kroję w drobną kostkę, czosnek drobniutko kroję, natkę pietruszki siekam.
Na dużej patelni lub w rondlu rozgrzewam olej i smażę pieczarki przez około 3-4 minuty, następnie dodaję cebulę i jeszcze smażę około 2 minut. Dodaję paprykę z porem i smażę około 10 minut, do miękkości papryki. Następnie doprawiam, dodaję sok z cytryny, cukier, sos sojowy, ketchup, dokładnie mieszam i jeszcze smażę około 3 minut. Na koniec dodaję natkę pietruszki, mieszam, zakręcam grzanie pieczarki są gotowe. Pieczarki w sosie słodko-kwaśnym są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa