Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak porucznika to nie tylko gotowa przekąska na ciepło, ale także ciekawa forma podania mięsa mielonego na obiad. Wystarczy, że dobierzesz ulubione dodatki. Zobacz, jak łatwo go przygotować.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 465
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3075
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2158
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 10194
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 465
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3075
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2158
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 10194
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą, odrobinę majeranku, sól i pieprz. Drobno posiekaj cebulkę i dodaj ją do masy (surową). Zamieszaj, odstaw na chwilę.
Pieczarki posiekaj drobno. Boczek wędzony pokrój w kostkę. Całość zeszklij na odrobinie oleju, doprawiając tylko solą i pieprzem.
Z mięsa mielonego uformuj kulki, spłaszcz każdą z nich w dłoni, a następnie wyłóż na blachę z papierem do pieczenia. Układaj kotlety jeden obok drugiego. Zrób dłonią delikatne wgłębienie.
Wykładaj po łyżce farszu na każdy okrągły kawałek mięsa. Posyp tartym serem żółtym.
Wstaw przysmak porucznika do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz około 30 minut.