Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak porucznika to nie tylko gotowa przekąska na ciepło, ale także ciekawa forma podania mięsa mielonego na obiad. Wystarczy, że dobierzesz ulubione dodatki. Zobacz, jak łatwo go przygotować.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 108
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38360
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 54
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 108
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38360
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 54
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą, odrobinę majeranku, sól i pieprz. Drobno posiekaj cebulkę i dodaj ją do masy (surową). Zamieszaj, odstaw na chwilę.
Pieczarki posiekaj drobno. Boczek wędzony pokrój w kostkę. Całość zeszklij na odrobinie oleju, doprawiając tylko solą i pieprzem.
Z mięsa mielonego uformuj kulki, spłaszcz każdą z nich w dłoni, a następnie wyłóż na blachę z papierem do pieczenia. Układaj kotlety jeden obok drugiego. Zrób dłonią delikatne wgłębienie.
Wykładaj po łyżce farszu na każdy okrągły kawałek mięsa. Posyp tartym serem żółtym.
Wstaw przysmak porucznika do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz około 30 minut.