Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przystawka z kieliszka"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 536
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 536
Składniki
Ogórki obierz. Kilka plasterków odkrój, resztę miąższu pokrój w kostkę. Chili opłucz, oczyść z pestek, poszatkuj. Dodaj do ogórków.
Obierz i zetrzyj na tarce imbir. Wymieszaj z octem winnym i 6 łyżkami oleju. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Polej ogórki. Rozłóż do kieliszków.
Obraną cebulę poszatkuj, dodaj do mięsa razem z żółtkiem i łyżką mąki. Wyrób, dopraw solą, pieprzem i curry. Uformuj 12 kulek. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, usmaż kulki. Nadziewaj po 2 na patyczki do szaszłyków. Udekoruj kolendrą i plastrami ogórka.
Na reszcie oleju obsmaż krewetki. Oprósz je solą i pieprzem. Nadziewaj po 2 na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki z krewetkami i kulkami mięsnymi wkładaj do kieliszków z sałatką ogórkową i od razu podawaj.Źródło: Świat kobiety