Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie samo się robi i jest pyszne.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 233
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 233
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Składniki
Pstrągi oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przygotować miksturę z oleju i przypraw. Posmarować ryby ze wszystkich stron i w środku. Zostawić łyżeczkę mikstury do posmarowania ziemniaków. Pstrągi wstawić do lodówki na ok 20-30 min. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Pokroić w plastry. Cebulę pokroić w piórka. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć ryby, plastry ziemniaków i posolone piórka cebuli. Ziemniaki posmarować resztą oleju. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 min. Gotowe. Rybę skropić sokiem cytrynowym. Można zajadać. Smacznego.