Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie samo się robi i jest pyszne.
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 8
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 23
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 21
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 8
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 23
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 21
Składniki
Pstrągi oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przygotować miksturę z oleju i przypraw. Posmarować ryby ze wszystkich stron i w środku. Zostawić łyżeczkę mikstury do posmarowania ziemniaków. Pstrągi wstawić do lodówki na ok 20-30 min. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Pokroić w plastry. Cebulę pokroić w piórka. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć ryby, plastry ziemniaków i posolone piórka cebuli. Ziemniaki posmarować resztą oleju. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 min. Gotowe. Rybę skropić sokiem cytrynowym. Można zajadać. Smacznego.