Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem, ten przepis jest dla Was. ;)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9999
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2630
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1751
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 664
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3868
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9999
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2630
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1751
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 664
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3868
Składniki
Ryby opłukać. Spryskać je sokiem z cytryny, posolić oraz popieprzyć z dwóch stron.
Przygotować farsz. Do miski wsypać rodzynki. Zalać je Metaxą. Wkruszyć kajzerkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszać.
Ryby napełnić farszem i spiąć je wykałaczkami. Przełożyć ryby do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Podlać pstrągi winem i piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 30 minut. Po ok 15 minutach nałożyć na ryby wiórki z masła i piec dalej.
Pstrąga podać z ziemniakami lub frytkami. Smacznego! :)