Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem, ten przepis jest dla Was. ;)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 171
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 104
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 171
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 104
Składniki
Ryby opłukać. Spryskać je sokiem z cytryny, posolić oraz popieprzyć z dwóch stron.
Przygotować farsz. Do miski wsypać rodzynki. Zalać je Metaxą. Wkruszyć kajzerkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszać.
Ryby napełnić farszem i spiąć je wykałaczkami. Przełożyć ryby do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Podlać pstrągi winem i piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 30 minut. Po ok 15 minutach nałożyć na ryby wiórki z masła i piec dalej.
Pstrąga podać z ziemniakami lub frytkami. Smacznego! :)