Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem, ten przepis jest dla Was. ;)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Ryby opłukać. Spryskać je sokiem z cytryny, posolić oraz popieprzyć z dwóch stron.
Przygotować farsz. Do miski wsypać rodzynki. Zalać je Metaxą. Wkruszyć kajzerkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszać.
Ryby napełnić farszem i spiąć je wykałaczkami. Przełożyć ryby do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Podlać pstrągi winem i piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 30 minut. Po ok 15 minutach nałożyć na ryby wiórki z masła i piec dalej.
Pstrąga podać z ziemniakami lub frytkami. Smacznego! :)