Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem, ten przepis jest dla Was. ;)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 426
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 426
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
Ryby opłukać. Spryskać je sokiem z cytryny, posolić oraz popieprzyć z dwóch stron.
Przygotować farsz. Do miski wsypać rodzynki. Zalać je Metaxą. Wkruszyć kajzerkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszać.
Ryby napełnić farszem i spiąć je wykałaczkami. Przełożyć ryby do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Podlać pstrągi winem i piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 30 minut. Po ok 15 minutach nałożyć na ryby wiórki z masła i piec dalej.
Pstrąga podać z ziemniakami lub frytkami. Smacznego! :)