Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sposób na pstrąga :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117553
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8146
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3048
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1402
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117553
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8146
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3048
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1402
Składniki
Ziemniaki gotuj w mundurkach przez 15 minut. W tym czasie umyj pstrągi i natnij skórkę tak, jak to widać na zdjęciu. Wymieszaj wodę z oliwek i oliwą z suszonych pomidorów i dopraw pieprzem. Do otworów w skórce wlej trochę marynaty z oliwy i wody z oliwek. Oliwki pokrój w plasterki a pomidory w kosteczkę. Wymieszaj pokruszony ser feta z pozostałą wodą z oliwek i oliwą oraz pomidorami i oliwkami. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz i wymieszaj, aby nie było grudek sera. Faszeruj pstrągi powstałym nadzieniem. Tak przygotowaną rybę pozostaw na godzinę w lodówce. Nagrzej piekarnik do 250 stopni. Włóż rybę do żaroodpornego naczynia. Ziemniaków nie obieraj, pokrój je w plastry i włóż do małego pojemnika żaroodpornego. Piecz pstrąga i ziemniaki w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez 20 minut.