Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg grillowany w plastrach boczku.

Pstrąg grillowany w plastrach boczku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 973 Ocena: 20326

Dodano:

Odsłon: 3673

Szybko i smacznie.:) Polecam wypróbować.

Składniki

  • 1 pstrąg tęczowy
  • pęczek koperku, 2 ząbki czosnku ,natka selera ,cebula
  • 3 plastry boczku,1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego sól
  • Cytryna
  • łyżeczka masła
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pstrąg grillowany w plastrach boczku.

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka,cytrynę w kostkę.Dać na rozpuszczone masło i lekko zrumienić.Pod koniec smażenia dać posiekany ząbek lub dwa czosnku , pieprz cytrynowy oraz sól.
    Wystudzić.

  2. Umytego i wysuszonego ręcznikiem papierowym pstrąga solimy ze wszystkich stron. Nadziewamy cebulką z cytryną,koperkiem i natką selera.

    Owinąc na końcu rybkę plastrami boczku.
    Ptrąga zawinąć w papier do pieczenia,końce zawijając jak cukierki.
    Położyć na rozgrzanego grilla na aluminiową tackę lub bezpośrednio na ruszcie.
    Grillować po 10 min.z każdej strony.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń