Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie.:) Polecam wypróbować.
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 123
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 123
Składniki
Cebulę pokroić w piórka,cytrynę w kostkę.Dać na rozpuszczone masło i lekko zrumienić.Pod koniec smażenia dać posiekany ząbek lub dwa czosnku , pieprz cytrynowy oraz sól. Wystudzić.
Umytego i wysuszonego ręcznikiem papierowym pstrąga solimy ze wszystkich stron. Nadziewamy cebulką z cytryną,koperkiem i natką selera. Owinąc na końcu rybkę plastrami boczku. Ptrąga zawinąć w papier do pieczenia,końce zawijając jak cukierki. Położyć na rozgrzanego grilla na aluminiową tackę lub bezpośrednio na ruszcie. Grillować po 10 min.z każdej strony.
Smacznego życzę!