Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śwież rybka to doskonały pomysł na obiad lub kolację. Dzisiaj proponuję grillowanego pstrąga, dobrze przyprawionego. Pstrąg nadaje się do pieczenia w całości, a mięsko trzyma się i nie rozpada.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
U mnie pstrąg kupiony w Lidlu, patroszony. Wystarczy wypłukać. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Do oliwy dodajemy bazylię sól , pieprz, przyprawę - mieszamy. Marynatą nacieramy rybę, do środka wkładamy skrojoną cebulę. Na wierzch zostawiamy kilka plastrów. Wyciskamy na pstrąga sok z cytryny i pozostawiamy przynajmniej na 2 godziny. Grill elektryczny nastawiamy na pozycję 4. Układamy rybę i zaczynamy grillować. Obok ryby układamy plastry cukinii. Grillujemy po ok. 10 min. jedną i drugą stronę.