Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg grillowany z cebulką

Pstrąg grillowany z cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2695

Dodano:

Odsłon: 1201

Śwież rybka to doskonały pomysł na obiad lub kolację. Dzisiaj proponuję grillowanego pstrąga, dobrze przyprawionego. Pstrąg nadaje się do pieczenia w całości, a mięsko trzyma się i nie rozpada.

Składniki

  • 2 oprawione pstrągi
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu.
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • sok z cytryny
  • 2 cebule
  • 1-2 łyżki oliwy
  • bazylia do oprószenia
  • 1/2 cukinii
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pstrąg grillowany z cebulką

Przygotowanie

  1. U mnie pstrąg kupiony w Lidlu, patroszony. Wystarczy wypłukać. Cebule obieramy i kroimy w piórka.

    Do oliwy dodajemy bazylię sól , pieprz, przyprawę - mieszamy. Marynatą nacieramy rybę, do środka wkładamy skrojoną cebulę. Na wierzch zostawiamy kilka plastrów.

    Wyciskamy na pstrąga sok z cytryny i pozostawiamy przynajmniej na 2 godziny.

    Grill elektryczny nastawiamy na pozycję 4. Układamy rybę i zaczynamy grillować.

    Obok ryby układamy plastry cukinii. Grillujemy po ok. 10 min. jedną i drugą stronę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń