Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śwież rybka to doskonały pomysł na obiad lub kolację. Dzisiaj proponuję grillowanego pstrąga, dobrze przyprawionego. Pstrąg nadaje się do pieczenia w całości, a mięsko trzyma się i nie rozpada.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 218
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 38
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17471
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 218
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 38
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17471
Składniki
U mnie pstrąg kupiony w Lidlu, patroszony. Wystarczy wypłukać. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Do oliwy dodajemy bazylię sól , pieprz, przyprawę - mieszamy. Marynatą nacieramy rybę, do środka wkładamy skrojoną cebulę. Na wierzch zostawiamy kilka plastrów. Wyciskamy na pstrąga sok z cytryny i pozostawiamy przynajmniej na 2 godziny. Grill elektryczny nastawiamy na pozycję 4. Układamy rybę i zaczynamy grillować. Obok ryby układamy plastry cukinii. Grillujemy po ok. 10 min. jedną i drugą stronę.