Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14556
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19617
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14556
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19617
Składniki
Miałam tuszkę z pstrąga, nacięłam ją od ogona do dolnej płetwy. palcami- macając po kręgosłupie- oddzieliłam mięso. Z dzikim pstrągiem ten numer nie wyjdzie- trzeba tradycyjnie filetować. wyjęłam kręgosłup i odcięłam wystające płetwy.
Płat ułożyłam na papierze skropionym oliwą. Papier do pieczenia nie pali się na grillu. Jeśli nie mamy grilla z pokrywą to trzeba użyć więcej papieru aby można było zamknąć rybę w paczce. Rybę skroiłam oliwą, posypałam chili, sola, oregano, i starta na tarce połową pomidora. Na koniec starta mozzarella. Użyłam takiej w kostce- ma wyraźniejszy smak. jeśli użyjemy zwykłej to jeszcze trzeba będzie dodać parmezanu. Rybę ułożyłam na ruszcie i przykryłam pokrywę, aby piekło się równomiernie i przyrumieniło od góry.
Wystarczy 20 minut.
Smacznego :)