Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg jak pizza- z grilla

Pstrąg jak pizza- z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 842 Ocena: 17305

Dodano:

Odsłon: 486

Nikt się nie oprze!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pstrąg jak pizza- z grilla

Przygotowanie

  1. Miałam tuszkę z pstrąga, nacięłam ją od ogona do dolnej płetwy. palcami- macając po kręgosłupie- oddzieliłam mięso. Z dzikim pstrągiem ten numer nie wyjdzie- trzeba tradycyjnie filetować.
    wyjęłam kręgosłup i odcięłam wystające płetwy.

  2. Płat ułożyłam na papierze skropionym oliwą. Papier do pieczenia nie pali się na grillu. Jeśli nie mamy grilla z pokrywą to trzeba użyć więcej papieru aby można było zamknąć rybę w paczce.
    Rybę skroiłam oliwą, posypałam chili, sola, oregano, i starta na tarce połową pomidora. Na koniec starta mozzarella. Użyłam takiej w kostce- ma wyraźniejszy smak. jeśli użyjemy zwykłej to jeszcze trzeba będzie dodać parmezanu.
    Rybę ułożyłam na ruszcie i przykryłam pokrywę, aby piekło się równomiernie i przyrumieniło od góry.

  3. Wystarczy 20 minut.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (58)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 06 maja Fantastyczny przepis,aż by się już zjadło,pycha:) Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 maja Ja na pewno się nie oprę :D
Super wygląda i już czuję ten zapach i aż mnie ssie w żołądku ;) Trzeba będzie ten przepis zrobić, tylko z tych naszych, lokalnych :)
Odpowiedzi: 39 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agiza 06 maja Marzenie! Szkoda,że nie da się spróbować. Pozostaje mi tylko wyobraźnia:)) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń