Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak nazwałam to danie, ponieważ bosko smakuje i pięknie wygląda.Zdjęcie wyszło mi trochę niewyraźne, ale mimo to gorąco polecam.
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1797
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4936
Polecam.
Odsłon: 128
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7289
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1797
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4936
Polecam.
Odsłon: 128
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7289
Składniki
Warzywa zetrzeć na grubej tarce, por pokroić , dodać przyprawy i zagotować pod przykryciem. Im więcej ryb, tym dajemy więcej warzyw. Wywar ma być bardzo esencjonalny.Następnie odcedzić warzywa, a do gotującego wywaru włożyć ryby posolić i gotować ok. 10 minut w zależności od wielkości pstrągów. Ja gotuje ryby w gęsiarce, żeby mogły swobodnie się gotować. Ugotowane ryby bardzo ostrożnie wyjąć na talerz z sałatą.
Przed ugotowaniem ryb przygotować sok z cytryn i utrzeć masło z przeciśniętym czosnkiem.
Do środka pstrąga włożyć pełną łyżeczkę masła, rybę polać sokiem z cytryny i obficie posypać koperkiem. W gorącej rybie masło rozpuści się i mięso nabierze wspaniałego smaku i aromatu.Danie udekorować pomidorami, rzodkiewką, ogórkiem i plastrami cytryny. Można podać z ziemniakami z wody lub frytkami. SMACZNEGO!Rybę można również obłożyć odcedzonymi warzywami, są bardzo smaczne.