Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 8089
Dodano: 19.02.2013
Odsłon: 7245
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Warzywa zetrzeć na grubej tarce, por pokroić , dodać przyprawy i zagotować pod przykryciem. Im więcej ryb, tym dajemy więcej warzyw. Wywar ma być bardzo esencjonalny.Następnie odcedzić warzywa, a do gotującego wywaru włożyć ryby posolić i gotować ok. 10 minut w zależności od wielkości pstrągów. Ja gotuje ryby w gęsiarce, żeby mogły swobodnie się gotować. Ugotowane ryby bardzo ostrożnie wyjąć na talerz z sałatą.
Przed ugotowaniem ryb przygotować sok z cytryn i utrzeć masło z przeciśniętym czosnkiem.
Do środka pstrąga włożyć pełną łyżeczkę masła, rybę polać sokiem z cytryny i obficie posypać koperkiem. W gorącej rybie masło rozpuści się i mięso nabierze wspaniałego smaku i aromatu.Danie udekorować pomidorami, rzodkiewką, ogórkiem i plastrami cytryny. Można podać z ziemniakami z wody lub frytkami. SMACZNEGO!Rybę można również obłożyć odcedzonymi warzywami, są bardzo smaczne.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

irma 19 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Dzięki kobietki, pstrąg jest bardzo delikatny w smaku i rozpływa się w ustach , a w dodatku dietetyczny.Życzę smacznego i pozdrawiam Was.:-)19 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 19 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Bardzo dobry przepis na pstrąga , aromatyczny i co ważne jak pisze madera dietetyczny :))19 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 19 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
To akurat danie dla mnie,uwielbiam ryby ,a pstrąg rzeczywiście wygląda bardzo fajnie.19 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 19 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
To że piękny to prawda ciekawe jak smakuje. Musiałabym oczywiście zrobić nigdy nie jadłam pstrąga a ten zrobiony jest dietetycznie:-)))18 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 19 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
faktycznie królewskie danie ! piękny jest :)))) oczywiście 618 Kto głosował? | Odpowiedz