Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrąg na musie dyniowym"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3628
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 136
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 862
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3628
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 136
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 862
Składniki
Fenkuł oczyść, opłucz. Dynie obierz, pozbaw nasion. Miąższ pokrój na kawałki razem z fenkułem. Obraną cebulę poszatkuj, przesmaż na 4 łyżkach masła.
Do cebuli dodaj posiekaną dynię i fenkuł. Smaż, mieszając kilka minut. Zalej bulionem warzywnym. Duś do miękkości (ok. 30 min). Odlej pozostały wywar, warzywa zmiksuj na gładki mus razem z resztą masła. Dopraw go do smaku solą oraz gałką muszkatołową.
Filety z pstrąga op łucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, oprósz solą oraz pieprzem. Smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawaj na musie dyniowym.
czas ok. 40 min; porcja – 260 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety