Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrąg na musie dyniowym"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 150
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 35
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 150
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 35
Składniki
Fenkuł oczyść, opłucz. Dynie obierz, pozbaw nasion. Miąższ pokrój na kawałki razem z fenkułem. Obraną cebulę poszatkuj, przesmaż na 4 łyżkach masła.
Do cebuli dodaj posiekaną dynię i fenkuł. Smaż, mieszając kilka minut. Zalej bulionem warzywnym. Duś do miękkości (ok. 30 min). Odlej pozostały wywar, warzywa zmiksuj na gładki mus razem z resztą masła. Dopraw go do smaku solą oraz gałką muszkatołową.
Filety z pstrąga op łucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, oprósz solą oraz pieprzem. Smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawaj na musie dyniowym.
czas ok. 40 min; porcja – 260 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety