Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupiłam pstrąga giganta i wymyślałam jak jeść go na różne sposoby;) wyszło pysznie;) Porcja dla 1 osoby
Piekarnik, garnek i mały garnek, blender
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40662
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1060
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3385
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40662
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1060
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3385
Składniki
Pstrąga solę, faszeruję masłem, czosnkiem i siekaną natką pietruszki. Piekę w naczyniu żaroodpornym 30 minut. (mój gigant był pieczony wczoraj i odgrzewany w piekarniku, ale standardowej wielkości pstrąga ok 400g piekę pół godziny)
Umytego, obranego i pokrojonego w plastry batata gotuję z łyżeczką soli tyle czasu ile piecze się pstrąg. Następnie odlewam wodę, niedokładnie, zostawiając ze dwie łyżki na dnie. Blenduję.
Po połowie czasu, czyli po 15 minutach gotuję wodę i wrzucam na wrzątek mrożony groszek. Gotuję 5 minut.
Rozsmarowuję po talerzu puree, na to układam pstrąga i posypuję mielonym pieprzem. Jeśli mam natkę do dekoracji, dekoruję;) Smacznego;)