Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupiłam pstrąga giganta i wymyślałam jak jeść go na różne sposoby;) wyszło pysznie;) Porcja dla 1 osoby
Piekarnik, garnek i mały garnek, blender
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10471
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336800
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4432
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424016
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10471
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336800
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4432
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424016
Składniki
Pstrąga solę, faszeruję masłem, czosnkiem i siekaną natką pietruszki. Piekę w naczyniu żaroodpornym 30 minut. (mój gigant był pieczony wczoraj i odgrzewany w piekarniku, ale standardowej wielkości pstrąga ok 400g piekę pół godziny)
Umytego, obranego i pokrojonego w plastry batata gotuję z łyżeczką soli tyle czasu ile piecze się pstrąg. Następnie odlewam wodę, niedokładnie, zostawiając ze dwie łyżki na dnie. Blenduję.
Po połowie czasu, czyli po 15 minutach gotuję wodę i wrzucam na wrzątek mrożony groszek. Gotuję 5 minut.
Rozsmarowuję po talerzu puree, na to układam pstrąga i posypuję mielonym pieprzem. Jeśli mam natkę do dekoracji, dekoruję;) Smacznego;)