Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony

Autor:

Przepisów i artykułów: 393 Ocena: 5373

Dodano:

Odsłon: 234

proste skladniki, a takie pyszne danie, zachęcam

Składniki

  • pstrąg świeży 2 szt
  • sól, pieprz
  • cytryna
  • natka pietruszki
  • olej
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pstrąg pieczony

Przygotowanie

  1. 1. ryby umyć, osuszyć posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny (na zewnatrz i w środku), odstawic na noc do lodówki,
    2. pstrągi ułożyć na posmarowanym olejem papierze do pieczenia, do środka włozyć natkę pietruszki, piec ok 25-30 min w 180 st,
    ja podałam z surówką z młodej kapusty i pieczonymi ziemniakami,





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń