Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10414
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5459
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 708
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10414
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5459
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 708
Składniki
Ryby umyłem i osuszyłem ręcznikiem papierowym. Cytryny pokroiłem w plasterki. Włożyłem je do środka ryb wraz z gałązkami tymianku oraz rozgniecionymi ząbkami czosnku (zostawiamy go w łupinkach). Ryby nasmarowałem oliwą, posypałem solą i pieprzem, ułożyłem na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piekłem w nagrzanym piekarniku do 220°C przez 15 minut. Po upieczeniu wyciągnąłem z ryb nadzienie. Tymianek wraz z wyciśniętym z łupinek czosnkiem posiekałem i wyłożyłem na ryby. Podawałem z plasterkami pieczonych ziemniaków.