Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ryby, więc w końcu skusiłam się na pieczonego pstrąga.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10918
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 621
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7556
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10918
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 621
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7556
Składniki
Pstrąga oczyścić, usunąć łuski, odciąć płetwy, głowę i ogon. Wypłukać.
W środek każdego nałożyć po łyżce masła i natki. Posypać solą, pieprzem i przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny - w środku i na zewnątrz. Odstawić na noc do lodówki (nie jest to konieczne)
Zawinąć luźno w folię aluminiową. Piec 45 minut w temp. 170 stopni, termoobieg. 15 minut przed końcem można rozchylić folię i włączyć funkcję grilla.
Smacznego! Doskonale smakował z chlebem maczanym w wytworzonym sosie.