Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ryby, więc w końcu skusiłam się na pieczonego pstrąga.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34165
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1373
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34165
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1373
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Pstrąga oczyścić, usunąć łuski, odciąć płetwy, głowę i ogon. Wypłukać.
W środek każdego nałożyć po łyżce masła i natki. Posypać solą, pieprzem i przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny - w środku i na zewnątrz. Odstawić na noc do lodówki (nie jest to konieczne)
Zawinąć luźno w folię aluminiową. Piec 45 minut w temp. 170 stopni, termoobieg. 15 minut przed końcem można rozchylić folię i włączyć funkcję grilla.
Smacznego! Doskonale smakował z chlebem maczanym w wytworzonym sosie.