Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ryby, więc w końcu skusiłam się na pieczonego pstrąga.
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 46
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 691
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2248
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 41
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 46
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 691
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2248
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 41
Składniki
Pstrąga oczyścić, usunąć łuski, odciąć płetwy, głowę i ogon. Wypłukać.
W środek każdego nałożyć po łyżce masła i natki. Posypać solą, pieprzem i przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny - w środku i na zewnątrz. Odstawić na noc do lodówki (nie jest to konieczne)
Zawinąć luźno w folię aluminiową. Piec 45 minut w temp. 170 stopni, termoobieg. 15 minut przed końcem można rozchylić folię i włączyć funkcję grilla.
Smacznego! Doskonale smakował z chlebem maczanym w wytworzonym sosie.