Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ryby, więc w końcu skusiłam się na pieczonego pstrąga.
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 458
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 61
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 2082
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 458
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 61
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 2082
Składniki
Pstrąga oczyścić, usunąć łuski, odciąć płetwy, głowę i ogon. Wypłukać.
W środek każdego nałożyć po łyżce masła i natki. Posypać solą, pieprzem i przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny - w środku i na zewnątrz. Odstawić na noc do lodówki (nie jest to konieczne)
Zawinąć luźno w folię aluminiową. Piec 45 minut w temp. 170 stopni, termoobieg. 15 minut przed końcem można rozchylić folię i włączyć funkcję grilla.
Smacznego! Doskonale smakował z chlebem maczanym w wytworzonym sosie.