Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg pieczony w cukinii,papryce i koperku.

Pstrąg pieczony w cukinii,papryce i koperku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 798 Ocena: 15283

Dodano:

Odsłon: 208

Delikatne i aromatyczne mięso,rozpływa się w ustach.:)

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pstrągi dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
    Koperek i czosnek drobno posiekać.

    Ułożyć pstrągi w naczyniu do zapiekania.
    Dać do środka koperek wymieszany z czosnkiem , pieprzem cytrynowym oraz solą.
    Dodać paprykę pokrojoną w cieńkie paski ,plasterki cytryny .


    Ryby obłożyć wkoło plastrami cukinii.
    Na wierzch ryb dać cytrynę,paprykę posypać koperkiem .


  2. Położyć cieńkie plasterki masła i dać do nagrzanego piekarnika do 180st. góra-dół.

    Piec do pół godz.
    Gotową rybę przełożyć na talerze,podawać z surówką.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń