Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj wybrałam na obiad pstrąga. Jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 539
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 426
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1523
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 539
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 426
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1523
Składniki
Wyproszonego pstrąga dokładnie myjemy, delikatnie przyprawiamy solą, nadziewamy dużą ilością zielonej pietruszki. Na wierzchu układamy plastry cytryny. Tak przyrządzonego pstrąga odkładamy na godzinę do lodówki.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Pstrąga układamy na blasze wyłożonej folia aluminiową, układamy na wierzch plastry masła, przykrywamy pstrąga i pieczemy 20 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć folię w celu zrumienienia skórki. Ja podałam jako dodatek pieczone młode ziemniaczki z cukiniowym leczo.