Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj wybrałam na obiad pstrąga. Jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2316
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4402
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1344
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 326
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2316
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4402
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1344
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 326
Składniki
Wyproszonego pstrąga dokładnie myjemy, delikatnie przyprawiamy solą, nadziewamy dużą ilością zielonej pietruszki. Na wierzchu układamy plastry cytryny. Tak przyrządzonego pstrąga odkładamy na godzinę do lodówki.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Pstrąga układamy na blasze wyłożonej folia aluminiową, układamy na wierzch plastry masła, przykrywamy pstrąga i pieczemy 20 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć folię w celu zrumienienia skórki. Ja podałam jako dodatek pieczone młode ziemniaczki z cukiniowym leczo.