Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj wybrałam na obiad pstrąga. Jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych.
Wyproszonego pstrąga dokładnie myjemy, delikatnie przyprawiamy solą, nadziewamy dużą ilością zielonej pietruszki. Na wierzchu układamy plastry cytryny. Tak przyrządzonego pstrąga odkładamy na godzinę do lodówki.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Pstrąga układamy na blasze wyłożonej folia aluminiową, układamy na wierzch plastry masła, przykrywamy pstrąga i pieczemy 20 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć folię w celu zrumienienia skórki.
Ja podałam jako dodatek pieczone młode ziemniaczki z cukiniowym leczo.
Włoski prosty przepis na makaron. Szybkie ale jednocześnie wykwintne danie. M...
Odsłon: 33917
Przepyszne pieczone w piekarniku gołąbki, które rozpływają się w ustach. Możn...
Odsłon: 111868
Klasyczna, hiszpańska tortilla de patatas to jedno z ukochanych dań Magdy Ges...
Odsłon: 11303
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4105
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 43
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 57
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 110
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1127
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4105
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 43
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 57
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 110
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1127
Składniki
Wyproszonego pstrąga dokładnie myjemy, delikatnie przyprawiamy solą, nadziewamy dużą ilością zielonej pietruszki. Na wierzchu układamy plastry cytryny. Tak przyrządzonego pstrąga odkładamy na godzinę do lodówki.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Pstrąga układamy na blasze wyłożonej folia aluminiową, układamy na wierzch plastry masła, przykrywamy pstrąga i pieczemy 20 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć folię w celu zrumienienia skórki. Ja podałam jako dodatek pieczone młode ziemniaczki z cukiniowym leczo.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Delikatne placki z cukinii
Dania główne
Acqua pazza- Szalona woda
Dania główne
Ryba na jarzynce
Dania główne
Racuchy na maślance
Delikatne placki z cukinii
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 116
Acqua pazza- Szalona woda
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 52