Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na piątek ale także na każdy inny dzień dla smakoszy ryb. Prosty w przygotowaniu, smaczny do podania z dowolną sałatką oraz np. frytkami.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19370
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13095
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1746
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232210
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19370
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13095
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1746
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232210
Składniki
Pstrąga należy umyć a następnie osuszyć. Delikatnie ponacinać, popieprzyć i posolić.
Masło wymieszać z koperkiem i pietruszką oraz przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Otrzymaną masę powkładać w nacięcia w rybie oraz do środka.
Wyciąć dwa kawałki foli aluminiowej i nasmarować pozostałą masą. Włożyć pstrąga do folii a na wierzch ułożyć plasterki cytryny. Delikatnie można go również wtedy skropić sokiem z cytryny. <br /> Folię zawinąć tak by w środku była przestrzeń, co spowoduje że rybka się upiecze a nie ugotuje.
Tak przygotowanego pstrąga pieczemy w folii przez 25 minut w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni.<br /> <br /> SMACZNEGO !!