Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na piątek ale także na każdy inny dzień dla smakoszy ryb. Prosty w przygotowaniu, smaczny do podania z dowolną sałatką oraz np. frytkami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117262
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8079
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1712
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1360
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117262
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8079
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1712
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1360
Składniki
Pstrąga należy umyć a następnie osuszyć. Delikatnie ponacinać, popieprzyć i posolić.
Masło wymieszać z koperkiem i pietruszką oraz przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Otrzymaną masę powkładać w nacięcia w rybie oraz do środka.
Wyciąć dwa kawałki foli aluminiowej i nasmarować pozostałą masą. Włożyć pstrąga do folii a na wierzch ułożyć plasterki cytryny. Delikatnie można go również wtedy skropić sokiem z cytryny. <br /> Folię zawinąć tak by w środku była przestrzeń, co spowoduje że rybka się upiecze a nie ugotuje.
Tak przygotowanego pstrąga pieczemy w folii przez 25 minut w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni.<br /> <br /> SMACZNEGO !!