Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na piątek ale także na każdy inny dzień dla smakoszy ryb. Prosty w przygotowaniu, smaczny do podania z dowolną sałatką oraz np. frytkami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1584
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1346
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1400
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1356
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1584
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1346
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1400
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1356
Składniki
Pstrąga należy umyć a następnie osuszyć. Delikatnie ponacinać, popieprzyć i posolić.
Masło wymieszać z koperkiem i pietruszką oraz przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Otrzymaną masę powkładać w nacięcia w rybie oraz do środka.
Wyciąć dwa kawałki foli aluminiowej i nasmarować pozostałą masą. Włożyć pstrąga do folii a na wierzch ułożyć plasterki cytryny. Delikatnie można go również wtedy skropić sokiem z cytryny. <br /> Folię zawinąć tak by w środku była przestrzeń, co spowoduje że rybka się upiecze a nie ugotuje.
Tak przygotowanego pstrąga pieczemy w folii przez 25 minut w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni.<br /> <br /> SMACZNEGO !!