Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na piątek ale także na każdy inny dzień dla smakoszy ryb. Prosty w przygotowaniu, smaczny do podania z dowolną sałatką oraz np. frytkami.
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 900
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 490
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10705
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 116
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 900
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 490
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10705
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 116
Składniki
Pstrąga należy umyć a następnie osuszyć. Delikatnie ponacinać, popieprzyć i posolić.
Masło wymieszać z koperkiem i pietruszką oraz przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Otrzymaną masę powkładać w nacięcia w rybie oraz do środka.
Wyciąć dwa kawałki foli aluminiowej i nasmarować pozostałą masą. Włożyć pstrąga do folii a na wierzch ułożyć plasterki cytryny. Delikatnie można go również wtedy skropić sokiem z cytryny. <br /> Folię zawinąć tak by w środku była przestrzeń, co spowoduje że rybka się upiecze a nie ugotuje.
Tak przygotowanego pstrąga pieczemy w folii przez 25 minut w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni.<br /> <br /> SMACZNEGO !!