Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg pieczony w szalotkach

Pstrąg pieczony w szalotkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2331 Ocena: 51818

Dodano:

Odsłon: 5185

Prosty przepis na smaczną, pieczoną rybę.

Składniki

  • 1 kg filetu z pstrąga
  • 3 szalotki
  • 50 ml cytrusowego sosu sojowego
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pstrąg pieczony w szalotkach

Przygotowanie

  1. Filety dzielimy na mniejsze kawałki, usuwamy ości.
    Sosy, olej, pokrojone na talarki szalotki, posiekaną natkę mieszamy, doprawiamy pieprzem. Przelewamy do większego naczynia, układamy filety, skórą do góry. Marynujemy przez noc.
    Następnie każdy filet układamy na większych kawałkach folii aluminiowej, na każdy układamy szalotki i natkę, polewamy sosem. Z folii robimy koperty, przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy około 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń