Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pstrąga pieczonego w ziołach z dodatkiem selera naciowego. Nie dodajemy cytryny, ponieważ pstrąg jest delikatną i aromatyczna rybą.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4186
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416532
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4186
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416532
Składniki
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Selera naciowego kroimy w plasterki. Pstrągi dokładnie myjemy, nacieramy solą i ziołami. Do każdego pstrąga wkładamy po 2 gałązki rozmarynu i po dwa plasterki masła. Rybę, niezbyt ciasno zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 40 minut.