Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoneczna pogoda skłoniła mnie do wycieczki na pobliski targ. A wiadomo, że nie ma nic lepszego niż świeża ryba w ziołach.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 872
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2743
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3212
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 872
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2743
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3212
Składniki
Pstrąga myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Następnie nacieramy solą w środku i na zewnątrz. Do środka wkładamy 2 plasterki masła i gałązkę rozmarynu. Kładziemy na folii i obkładamy dodatkowo masłem .
Zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 170 stopni ok. 40 min. Na ostatnie 10 min pieczenia odwijamy z folii, żeby zrumienić rybę z wierzchu i uzyskać chrupiącą skórkę.
Gotową rybę skrapiamy cytryną i podajemy z frytkami lub młodymi ziemniaczkami.
Smacznego!