Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 8261
Dodano: 05.03.2012
Odsłon: 8392
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Pstrąga myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Następnie nacieramy solą w środku i na zewnątrz. Do środka wkładamy 2 plasterki masła i gałązkę rozmarynu. Kładziemy na folii i obkładamy dodatkowo masłem .
Zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 170 stopni ok. 40 min. Na ostatnie 10 min pieczenia odwijamy z folii, żeby zrumienić rybę z wierzchu i uzyskać chrupiącą skórkę.
Gotową rybę skrapiamy cytryną i podajemy z frytkami lub młodymi ziemniaczkami.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 02 września 2012Zgłoś do usunięcia
Sorki , ale jak dla mnie moze i dobry przepis ,ale zdjęcie niestety bardzo nieapetyczne.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 marca 2012Zgłoś do usunięcia
O tak pstrąg to najlepsza rybko, a ja tak dawno jej nie jadłam... :)15 Kto głosował? | Odpowiedz