Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo elegancko prezentuje się na świątecznym stole .
Do szerokiego rondla włożyć ryby poporcjowane lub w calości ,dodać warzywa ,przyprawy ,zalać wodą i gotować na malym ogniu około 20 minut .Rybę delikatnie wyjąć ,a warzywa jeszcze chwilę pogotować do miękkości .Żelatynę namoczyć w malej ilości letniej przegotowanej wodzie i zostawić do napęcznienia .Wywar z warzyw dokladnie przecedzić ,dodać rozpuszczoną żelatynę ,1 lyżkę octu ,przyprawić do smaku .zagotować ,na konieć posypać bardzo drobno posiekaną natką pietruszki .Ryby wyłożyć na salaterkę ,udekorować jajkiem ,groszkiem i cytryną i pomalu zalewać zimnym wywarem .
Polecam serdecznie,pyszny,aromatyczny pstrąg ,cóż chcieć więcej,na pewno powt...
Odsłon: 168
Pstrąga w najprostszej dla mnie postaci, chrupiący z wierzchu i delikatny w...
Odsłon: 8959
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 33
Szybkie danie jednogarnkowe które przygotujesz w naczyniu żaroodpornym i pie...
Odsłon: 3078
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 33
Szybkie danie jednogarnkowe które przygotujesz w naczyniu żaroodpornym i pie...
Odsłon: 3078
Składniki
Do szerokiego rondla włożyć ryby poporcjowane lub w calości ,dodać warzywa ,przyprawy ,zalać wodą i gotować na malym ogniu około 20 minut .Rybę delikatnie wyjąć ,a warzywa jeszcze chwilę pogotować do miękkości .Żelatynę namoczyć w malej ilości letniej przegotowanej wodzie i zostawić do napęcznienia .Wywar z warzyw dokladnie przecedzić ,dodać rozpuszczoną żelatynę ,1 lyżkę octu ,przyprawić do smaku .zagotować ,na konieć posypać bardzo drobno posiekaną natką pietruszki .Ryby wyłożyć na salaterkę ,udekorować jajkiem ,groszkiem i cytryną i pomalu zalewać zimnym wywarem .
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Dania główne
Ryż z truskawkami
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 40
Grillowany ser sorento z winogronami
Ser typu włoskiego grillowany w pysznej marynacie. Podajemy go z grillowanymi...
Odsłon: 43