Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo elegancko prezentuje się na świątecznym stole .
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 14
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 519
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 83
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 529
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 14
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 519
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 83
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 529
Składniki
Do szerokiego rondla włożyć ryby poporcjowane lub w calości ,dodać warzywa ,przyprawy ,zalać wodą i gotować na malym ogniu około 20 minut .Rybę delikatnie wyjąć ,a warzywa jeszcze chwilę pogotować do miękkości .Żelatynę namoczyć w malej ilości letniej przegotowanej wodzie i zostawić do napęcznienia .Wywar z warzyw dokladnie przecedzić ,dodać rozpuszczoną żelatynę ,1 lyżkę octu ,przyprawić do smaku .zagotować ,na konieć posypać bardzo drobno posiekaną natką pietruszki .Ryby wyłożyć na salaterkę ,udekorować jajkiem ,groszkiem i cytryną i pomalu zalewać zimnym wywarem .