Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 109
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10519
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5515
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 710
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 109
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10519
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5515
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 710
Składniki
Kapustę opłukać ,oczyścić z zewnętrznych i uszkodzonych liści ,włożyć na 6-8 min do osolonego wrzątku ,wyjąć ,osączyć i przestudzić. Oderwać 8 liści. Z każdego ostrożnie ściąć grubsze nerwy ,uważając ,aby go nie uszkodzić. Posmarować połową masła. Pstrągi opłukać z zewnątrz i od środka. Osuszyć. Pomidory pokroić w plasterki. Lionkę sparzyć ,skórkę zetrzeć ,z miąższu wycisnąć sok. Następnie skropić nim ryby z zewnątrz i od środka. Oprószyć solą i pieprzem. Pstrągi nadziać plasterkami pomidora i cebuli ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i skórką startą z limonki. Ryby panierować w posiekanej zieleninie. Wstawić do lodówki na ok. 20 min. Każdą rybę ułożyć na 2 liściach kapusty ,obłożyć kawałkami pozostałego masła i zawinąć w folię aluminiową. Piec na grillu ok. 30 min.