Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2650
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4604
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102179
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2650
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4604
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102179
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Składniki
Kapustę opłukać ,oczyścić z zewnętrznych i uszkodzonych liści ,włożyć na 6-8 min do osolonego wrzątku ,wyjąć ,osączyć i przestudzić. Oderwać 8 liści. Z każdego ostrożnie ściąć grubsze nerwy ,uważając ,aby go nie uszkodzić. Posmarować połową masła. Pstrągi opłukać z zewnątrz i od środka. Osuszyć. Pomidory pokroić w plasterki. Lionkę sparzyć ,skórkę zetrzeć ,z miąższu wycisnąć sok. Następnie skropić nim ryby z zewnątrz i od środka. Oprószyć solą i pieprzem. Pstrągi nadziać plasterkami pomidora i cebuli ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i skórką startą z limonki. Ryby panierować w posiekanej zieleninie. Wstawić do lodówki na ok. 20 min. Każdą rybę ułożyć na 2 liściach kapusty ,obłożyć kawałkami pozostałego masła i zawinąć w folię aluminiową. Piec na grillu ok. 30 min.