Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg w papilotach

Pstrąg w papilotach

Autor:

Przepisów i artykułów: 708 Ocena: 14597

Dodano:

Odsłon: 3416

Pieczony z cytryną i koprem włoskim. Przepis pochodzi z książki Mała paryska kuchnia.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pstrąg w papilotach

Przygotowanie

  1. Wypatroszonego pstrąga natarłam solą, pieprzem także wewnątrz, skropiłam oliwą. Do środka włożyłam kawałki fenkułu a z wierzchu posypałam rybę otartą skórką ze sparzonej z cytryny.

    * Jak widać na zdjęciu łuska nie jest zdjęta w całości. Gdy planuje zdjęć skórę po upieczeniu to jej aż tak dokładnie nie skrobię.

    Rybę zawinęłam jak na zdjęciu zostawiając małe okienko. Rybę piekłam w keksówce, żeby papier się nie rozchodził.
    25`- 30` w 180C.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń