Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony z cytryną i koprem włoskim. Przepis pochodzi z książki Mała paryska kuchnia.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19310
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13067
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1715
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19310
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13067
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1715
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Składniki
Wypatroszonego pstrąga natarłam solą, pieprzem także wewnątrz, skropiłam oliwą. Do środka włożyłam kawałki fenkułu a z wierzchu posypałam rybę otartą skórką ze sparzonej z cytryny. * Jak widać na zdjęciu łuska nie jest zdjęta w całości. Gdy planuje zdjęć skórę po upieczeniu to jej aż tak dokładnie nie skrobię. Rybę zawinęłam jak na zdjęciu zostawiając małe okienko. Rybę piekłam w keksówce, żeby papier się nie rozchodził. 25`- 30` w 180C.
Smacznego :)