Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony z cytryną i koprem włoskim. Przepis pochodzi z książki Mała paryska kuchnia.
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 66
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 243
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 90
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 200
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 135
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 66
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 243
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 90
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 200
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 135
Składniki
Wypatroszonego pstrąga natarłam solą, pieprzem także wewnątrz, skropiłam oliwą. Do środka włożyłam kawałki fenkułu a z wierzchu posypałam rybę otartą skórką ze sparzonej z cytryny. * Jak widać na zdjęciu łuska nie jest zdjęta w całości. Gdy planuje zdjęć skórę po upieczeniu to jej aż tak dokładnie nie skrobię. Rybę zawinęłam jak na zdjęciu zostawiając małe okienko. Rybę piekłam w keksówce, żeby papier się nie rozchodził. 25`- 30` w 180C.
Smacznego :)