Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony z cytryną i koprem włoskim. Przepis pochodzi z książki Mała paryska kuchnia.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1357
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12810
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4375
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1357
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12810
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4375
Składniki
Wypatroszonego pstrąga natarłam solą, pieprzem także wewnątrz, skropiłam oliwą. Do środka włożyłam kawałki fenkułu a z wierzchu posypałam rybę otartą skórką ze sparzonej z cytryny. * Jak widać na zdjęciu łuska nie jest zdjęta w całości. Gdy planuje zdjęć skórę po upieczeniu to jej aż tak dokładnie nie skrobię. Rybę zawinęłam jak na zdjęciu zostawiając małe okienko. Rybę piekłam w keksówce, żeby papier się nie rozchodził. 25`- 30` w 180C.
Smacznego :)