Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba z suszonymi pomidorami i koperkiem
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Pstrągi wyfiletowałam,czyli nacięłam wzdłuż kręgosłupa, wyciełam płetwy, wyciągnęłam ewentualnie długie ości. Kręgosłupy i inne pozostałości można zamrozić i ugotować z nich bulion rybny, lub wywar na galaretę.
Każdy filet przekroiłam w poprzek na pół. Kawałki ryby posypałam pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami, koperkiem, solą pieprzem , oliwą i sokiem z cytryny. Każdy kawałek zawinęłam w kwadratowy kawałek papieru do pieczenia i zawinęłam jak cukierek na górze.
Papiloty grillowałam dosłownie 15 minut, znikają błyskawicznie. Smacznego :)