Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba z suszonymi pomidorami i koperkiem
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13598
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1555
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15021
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6166
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13598
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1555
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15021
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6166
Składniki
Pstrągi wyfiletowałam,czyli nacięłam wzdłuż kręgosłupa, wyciełam płetwy, wyciągnęłam ewentualnie długie ości. Kręgosłupy i inne pozostałości można zamrozić i ugotować z nich bulion rybny, lub wywar na galaretę.
Każdy filet przekroiłam w poprzek na pół. Kawałki ryby posypałam pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami, koperkiem, solą pieprzem , oliwą i sokiem z cytryny. Każdy kawałek zawinęłam w kwadratowy kawałek papieru do pieczenia i zawinęłam jak cukierek na górze.
Papiloty grillowałam dosłownie 15 minut, znikają błyskawicznie. Smacznego :)