Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrag w sosie cytrynowym"
Polecam.
Odsłon: 126
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 61
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 609
Polecam.
Odsłon: 126
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 61
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 609
Składniki
Filety oraz natkę umyj, drobniutko posiekaj. Obierz i pokrój cebulę. Wymieszaj przygotowane .
Dodaj jajka, 2 żółtka. Przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Wymieszaj. Uformuj klopsiki i gotuj na osolonym wrzątku ok. 5 minut. Odsącz.
Ugotuj ryż, odsącz. Warzywa drobno pokrój i podsmaż na maśle (z dodatkiem oleju). Wymieszaj z ryżem. Przypraw.
Sos: roztrzep 2 żółtka z 2 łyżkami mleka. Resztę mleka zagotuj z rosołem i zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, musztardą (najlepiej łagodną). Wywar wymieszaj trzepaczką z żółtkami, ale już nie gotuj. Sosem polej ryż i pulpety.Źródło: Takie jest życie