Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak morskie ryby... Ale i pstrąg, szczególnie z grilla - dobra rzecz. Dzisiaj pstrąg z masełkiem czosnkowo - pietruszkowym.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Przygotuj masło czosnkowo - pietruszkowe. Natkę, kolendrę i czosnek z grubsza posiekaj. Przełóż do miski i dodaj masło. Utrzyj blenderem na gładką masę. Przełóż na folię i zawiń w rulon. Włóż do lodówki, aby stwardniało.
Przygotuj ryby - sprawione pstrągi dokładnie umyj, natrzyj z zewnątrz solą i pieprzem. Do środka włóż gałązkę pietruszki i masło czosnkowo - pietruszkowe. Ryby ponacinaj skośnie nożem z obu stron, posmaruj dobrze oliwą z każdej strony, zawiń w folię aluminiową. Z folii zrób pakieciki, które będzie można otworzyć na grillu, aby dopiec ryby. Odłóż na godzinę do lodówki. Piecz na grillu ok. 5 - 7 minut z każdej strony.
Podawaj z ziemniakami z wody i smażonym szpinakiem (tak podają np. makrele w Chorwacji) lub np. z warzywami z grilla i bagietką. Udekoruj ćwiartką cytryny.