Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak morskie ryby... Ale i pstrąg, szczególnie z grilla - dobra rzecz. Dzisiaj pstrąg z masełkiem czosnkowo - pietruszkowym.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8609
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7157
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327760
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8609
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7157
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327760
Składniki
Przygotuj masło czosnkowo - pietruszkowe. Natkę, kolendrę i czosnek z grubsza posiekaj. Przełóż do miski i dodaj masło. Utrzyj blenderem na gładką masę. Przełóż na folię i zawiń w rulon. Włóż do lodówki, aby stwardniało.
Przygotuj ryby - sprawione pstrągi dokładnie umyj, natrzyj z zewnątrz solą i pieprzem. Do środka włóż gałązkę pietruszki i masło czosnkowo - pietruszkowe. Ryby ponacinaj skośnie nożem z obu stron, posmaruj dobrze oliwą z każdej strony, zawiń w folię aluminiową. Z folii zrób pakieciki, które będzie można otworzyć na grillu, aby dopiec ryby. Odłóż na godzinę do lodówki. Piecz na grillu ok. 5 - 7 minut z każdej strony.
Podawaj z ziemniakami z wody i smażonym szpinakiem (tak podają np. makrele w Chorwacji) lub np. z warzywami z grilla i bagietką. Udekoruj ćwiartką cytryny.