Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny grillowany pstrąg z masłem, to propozycja na zdrowy i pełnowartościowy posiłek. Grillowana ryba to świetna alternatywa dla mięs czy kiełbas podawanych zwykle z grilla.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15942
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8795
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 658
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8308
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15942
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8795
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 658
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8308
Składniki
Pstrągi umyć i oczyścić. Osuszyć na ręczniku papierowym. Ponacinać z obydwu stron i skropić olejem. Natrzeć solą morską i pieprzem. Wstawić do lodówki na 30 minut. W międzyczasie miękkie masło utrzeć z posiekanymi ziołami, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Ryby nafaszerować masłem i skropić skórę dodatkowo sokiem z cytryny. Ułożyć na kratkach do grillowania ryb i grillować nad rozgrzanym żarem z obu stron do miękkości i zarumienienie. Podawać z lekką sałatką.