Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w całości na patelni. Pstrąg nadziany masełkiem , pokrojonym w plasterki czosnkiem oraz koperkiem. Zapewniam że taki pstrąg jest smaczny, prosty w przygotowaniu. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, patelnia, miska, ścierka,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19784
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6830
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242376
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19784
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6830
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242376
Składniki
Oczyszczonego , wypatroszonego , umytego i osuszonego ręcznikiem papierowym pstrąga natrzeć wewnątrz jak i zewnątrz solą, pieprzem cytrynowym a także skropić sokiem z cytryny. Odłożyć na 40 minut w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie pstrąga ponacinać z wierzchu, a do środka włożyć pokrojone plasterki czosnku, gałązki koperku oraz plastry masła i drobno posiekaną gałązkę lubczyku. Spiąć wykałaczkami. Z wierzchu oprószyć roztartym tymiankiem i majerankiem. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym maśle klarownym około 10 minut na średnim ogniu palnika ( na złoty kolor ), rybkę obrócić i smażyć drugą stronę tak by rybka nie była surowa i miała ładny złocisty kolor. Podawać na pieczonych z cebulką ziemniakach. Obłożyć plasterkami cytryny . Smacznego Rada; Ja miałam dużego pstrąga więc przekroiłam go na dwie części a na talerzu poskładałam w całość. Tak przygotowanego pstrąga można bez oprószenia mąką zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku.
Przygotowanie pstrąga w przyprawach.
Obtoczenie w mące i smażenie.
Pstrąg gotowy do podania.