Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak doskonale wiadomo ryby powinny zajmować bardzo ważne miejsce w naszej diecie, niestety wielu z nas o tym zapomina. A to wielka szkoda, zwłaszcza że obecnie mamy dostęp do wielu gatunków. My z mężem bardzo lubimy pstrąga. Sekret w jego przygotowaniu to prostota składników, wystarczy czosnek, świeże zioła, sól, pieprz i danie idealne. Moje chłopaki zawsze nam je wyjadą, co nie ukrywam bardzo mnie cieszy :)
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7474
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 926
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7474
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 926
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
W pierwszej kolejności należy dobrze przygotować pstrąga. Dokładnie umyć, wypłukać dokładnie ze szlamu i zalać chłodną wodą (ja zostawiam zazwyczaj na całą noc). Następnie osuszyć rybę, odciąć płetwy, głowę o ogon. Czosnek przecisnąć przez praskę, koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Wysuszonego pstrąga obficie posolić, doprawić pieprzem, w środek ryby nałożyć po łyżce masła, 3 plasterki cytryny, przetarty czosnek i posypać obficie posiekanymi ziołami. Tak przygotowane ryby włożyć do rękawa do pieczenia, skropić sokiem z cytryny i zawiązać. Zapiekać w piekarniku przez ok. 20 min. w 190 stopniach.
Smacznego
:)