Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak doskonale wiadomo ryby powinny zajmować bardzo ważne miejsce w naszej diecie, niestety wielu z nas o tym zapomina. A to wielka szkoda, zwłaszcza że obecnie mamy dostęp do wielu gatunków. My z mężem bardzo lubimy pstrąga. Sekret w jego przygotowaniu to prostota składników, wystarczy czosnek, świeże zioła, sól, pieprz i danie idealne. Moje chłopaki zawsze nam je wyjadą, co nie ukrywam bardzo mnie cieszy :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Składniki
W pierwszej kolejności należy dobrze przygotować pstrąga. Dokładnie umyć, wypłukać dokładnie ze szlamu i zalać chłodną wodą (ja zostawiam zazwyczaj na całą noc). Następnie osuszyć rybę, odciąć płetwy, głowę o ogon. Czosnek przecisnąć przez praskę, koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Wysuszonego pstrąga obficie posolić, doprawić pieprzem, w środek ryby nałożyć po łyżce masła, 3 plasterki cytryny, przetarty czosnek i posypać obficie posiekanymi ziołami. Tak przygotowane ryby włożyć do rękawa do pieczenia, skropić sokiem z cytryny i zawiązać. Zapiekać w piekarniku przez ok. 20 min. w 190 stopniach.
Smacznego
:)