Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak doskonale wiadomo ryby powinny zajmować bardzo ważne miejsce w naszej diecie, niestety wielu z nas o tym zapomina. A to wielka szkoda, zwłaszcza że obecnie mamy dostęp do wielu gatunków. My z mężem bardzo lubimy pstrąga. Sekret w jego przygotowaniu to prostota składników, wystarczy czosnek, świeże zioła, sól, pieprz i danie idealne. Moje chłopaki zawsze nam je wyjadą, co nie ukrywam bardzo mnie cieszy :)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 153
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 153
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Składniki
W pierwszej kolejności należy dobrze przygotować pstrąga. Dokładnie umyć, wypłukać dokładnie ze szlamu i zalać chłodną wodą (ja zostawiam zazwyczaj na całą noc). Następnie osuszyć rybę, odciąć płetwy, głowę o ogon. Czosnek przecisnąć przez praskę, koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Wysuszonego pstrąga obficie posolić, doprawić pieprzem, w środek ryby nałożyć po łyżce masła, 3 plasterki cytryny, przetarty czosnek i posypać obficie posiekanymi ziołami. Tak przygotowane ryby włożyć do rękawa do pieczenia, skropić sokiem z cytryny i zawiązać. Zapiekać w piekarniku przez ok. 20 min. w 190 stopniach.
Smacznego
:)