Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb. Dziś upiekłam całą w piekarniku z ziemniakiem, ale przekonałam się, że lepszym połączeniem do pyszniutkiego sosu, jaki wydobył się z mieszanki przypraw i samego pstrąga byłby chleb czosnkowy moczony w sosie z upieczonej ryby. Następnym razem tak zrobię.
Blacha do pieczenia, nóż i deska do krojenia
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5401
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47861
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165721
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5401
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47861
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165721
Składniki
Pstrąga oczyścić z łusek, wypatroszyć i umyć. Usunąć ości wystające albo nożyczkami albo po prostu wyrwać ostrożnie. Mi udało się obiema sposobami usunąć wszystkie boczne ości i został tylko kręgosłup.
Pstrąga umieścić na papierze do pieczenia, następnie posypać w środku oraz po obu stronach wszystkimi przyprawami. Polać 2 łyżkami oleju z orzechów ziemnych
Następnie papier do pieczenia umieszczamy na folii do pieczenia i delikatnie zakrywamy rybę tak, by papier nie dotykał skóry ryby.
Rybę umieszczamy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni Celsjusza i pieczemy 10 minut w pozycji zakrytej, po 10 minutach odsłaniamy papier, aby ryba się zarumieniła w ciągu następnych 20 minut pieczenia.