Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb. Dziś upiekłam całą w piekarniku z ziemniakiem, ale przekonałam się, że lepszym połączeniem do pyszniutkiego sosu, jaki wydobył się z mieszanki przypraw i samego pstrąga byłby chleb czosnkowy moczony w sosie z upieczonej ryby. Następnym razem tak zrobię.
Blacha do pieczenia, nóż i deska do krojenia
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Składniki
Pstrąga oczyścić z łusek, wypatroszyć i umyć. Usunąć ości wystające albo nożyczkami albo po prostu wyrwać ostrożnie. Mi udało się obiema sposobami usunąć wszystkie boczne ości i został tylko kręgosłup.
Pstrąga umieścić na papierze do pieczenia, następnie posypać w środku oraz po obu stronach wszystkimi przyprawami. Polać 2 łyżkami oleju z orzechów ziemnych
Następnie papier do pieczenia umieszczamy na folii do pieczenia i delikatnie zakrywamy rybę tak, by papier nie dotykał skóry ryby.
Rybę umieszczamy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni Celsjusza i pieczemy 10 minut w pozycji zakrytej, po 10 minutach odsłaniamy papier, aby ryba się zarumieniła w ciągu następnych 20 minut pieczenia.